Финал. Без многоточие.

Не погледнах в теб. Не видях очите ти за последен път. Прощалното ни докосване беше лишено от някогашната, довчерашна нежност и топлина. Вяла прегръдка. Полу – преплитане на пръсти. Целувка по челото. Дали? Дори не съм сигурна. Всичко стана много бързо, много изведнъж, въпреки че беше планирано от много време насам, планирано от някоя невидима ръка, чертаеща бъдещето ни вместо нас. А ние нямахме силата да й се противопоставим. Аз нямах силата да кажа нищо. Какво си казахме изобщо? “Чао?!”. Невъзможно бе да остана. Невъзможно  бе да си тръгна. Стоях на кръстопът. И все пак поех в някаква посока, незнайна, предречена на изгубеност от самото начало. Но все пак посока, друга от твоята. Не можех да те последвам. Можех да остана още малко, миг, ден, седмица. Толкоз. Да удължа агонията. Да наелектризирам до безкрайност напрежението помежду ни. Да изкопая празнината в сърцето си до гигантска яма. Да се опитам да погълна за последно и наведнъж късовете любов..и да се задавя. 10 дни, които зачеркнах преди да се случили. Кому е нужно това безсмислено удължаване на времето, което напира в нас, часовникът в сърцата ни взривоопасно тиктака. Избирам да го заглуша. Сама. Преди да е настъпил големият взрив.

Как се сбогуват хората? Изпратихме се преждевременно, за да се предпазим, за да се предпазя. Защитен механизъм. Страх. Отчаяние. Край. Толкова много бях фокусирана върху края, че забравих да мисля за пътя до него. А има ли смисъл от път, който води до никъде?

Предреченост. Предопределеност. По план се разделихме. Може би преждевременно. Но все пак бе в плана. Аз просто избързах. Точно както на първата ни среща. Не бе готов за това развитие, въпреки че го копнееше, без да подозираш. Точно както сега, знаейки какво предстои, предусещайки логичния завършек, не бе все още готов да го понесеш. Аз също. И въпреки това се случи. Полуочаквано. Полунеочаквано.

Финал. Без многоточие.

-Вики Вика, 18.04.2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s